A minőségi munka feltétele a tökéletes alapanyag. Dr Hause 

Csavaráru

NEM A TELJES KÍNÁLAT LÁTHATÓ, AZ OLDAL TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ

A csavar szerkezeti elemek oldható összekapcsolására, vagy rögzítésére, illetve valamilyen mozgatható alkatrész pozicionálására, vagy tömítésre, vagy feszítésre használatos menetes alkatrész. 

Kulcsszavak: csavar, rögzítés, anya, menetes szár, állványcsavar, alapcsavar, kampós csavar, szemes csavar, molly dübel, dübel, gipszkarton, tipli, tokrögzítő, facsavar, gyorsépítő, kapupánt, alátét, horganyzott.

Süllyesztett fejű faforgácslap csavar

Süllyesztett fejű faforgácslap csavarjaink a DIN 7505 szabványnak megfelelőek. Faforgácslap csavarokat a következő változatokban forgalmazunk: süllyesztett fejű faforgácslap csavar PZ horonnyal, tövig- vagy részmenettel.

Több méretben kapható, 2.5 mm átmérőtől egészen 6 mm átmérőig.

Üztletünk kizárólag sárga reiser csavart tart.

Műszaki rajz: 

https://visimpex.hu/content/pdf/s%C3%BCllyesztett%20fej%C5%B1%20faforg%C3%A1cslap%20csavar%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Gyorsépítő csavar WoodSt. tányérfej

Lapos nagyfejű, önmetsző faszerkezeti csavar natúr faszerkezetek rögzítéséhez, ácsszerkezetek masszív rögzítésére ajánlott, A rövidebb csavarok kiválóan használhatóak fém szerelvények fához történő rögzítéséhez. Nagyszilárdságú csavar, mely szerkezeti kialakításának köszönhetően 40°-os elhajlást is megenged. A hegy kialakításának köszönhetően előfúrás nélkül, A lapos nagy fej kiválóan helyettesíti a fakötésű alátétet, ugyanakkor rendkívül helytakarékos megoldást nyújt. További nevei: szerkezetépítő csavar, ácsszerkezeti csavar, gerenda csavar, TF csavar, TKS csavar.

R-XPT horganyzott alapcsavar  

Nagy teljesítmény repedésmentes betonban ETA minősítéssel (7. opció). Magas minőség. A besüllyesztési mélységek jelzései segítenek precízen rögzíteni a dübelt. Úgy van tervezve, hogy a fúrás és a rögzítés közvetlenül a szerelvényen keresztül elvégezhető legyen. Egyszerű átmenő rögzítés (fúrás és a rögzítés a szerelvényen keresztül).

Felhasználható: függönyfal rögzítőelemek, korlátok, zajvédőfalak, kapaszkodók, állványozás, szerkezeti acél, utcai oszlopok.

Minősítéssel rendelkezik:
• Repedésmentes beton C20/25-C50/60
• Vasalatlan beton
• Vasalt beton
Továbbá minősítés nélkül használható:
• Terméskő (helyszíni próba után)

Termékkártya: https://www.koelner.hu/wp-content/uploads/2021/02/R-XPT_alapcsavar.pdf

Kapupánt csavar, több méret

A DIN 603 szabvány szerint készült kapupánt csavar az ipari felhasználók körében kedveltebb, mint az MSZ 2323 szabvány szerinti kapupánt csavar, ugyanis a csavarfej alatt kialakított párhuzamos négyszögnek köszönhetően négyzetes lyukakkal elfordulás ellen biztosítható, így olyan helyen is alkalmazható, ahol nem lehet ellen fogni a csavarnak. Mindegyik csavarváltozat horganyzott felületű. Így is ismerheti: kerítés csavar, laposfejű metrikus csavar, kapufán csavar, horony nélküli csavar, kapu csavar, kapu vasalat csavar

Műszaki rajz: 

https://visimpex.hu/content/pdf/din603%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Tokrögzítő csavar, több méret

Tokrögzítő csavar műanyag, fa, fém ajtó- és ablakkeretek rögzítésére alkalmas. Tokrögzítő csavarok gyakorlatilag minden építőanyagokhoz használhatóak (pl. tömör- és üreges tégla, beton, pórusbeton, stb.). Tokrögzítő csavarok alkalmazása során nem kell deformációtól tartanunk, nem okoz feszültséget a nyílászáró keretben.

Így is ismerheti: Turbó csavar vagy beton csavar 

Műszaki rajz: 

https://visimpex.hu/content/pdf/ablaktokr%C3%B6gz%C3%ADt%C5%91%20csavar%20norm%C3%A1l%20fejjel%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf


Ászok csavar, horganyzott

Felületkezelés: horganyzott

Ászokcsavarokat elsősorban csőszerelvények falazatokhoz rögzítéséhez, szaniterek felszereléséhez ajánlunk. Felületük fehér horganyzott., befogásuk hatlap fejű.  Így is ismerheti: fa-fém csavar vagy duó csavar.

Műszaki rajz: 

https://visimpex.hu/content/pdf/%C3%A1szokcsavar%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Gipszkarton fém Molly dűbel

Acél köpenyes horgony, más néven molly dübel. A molly dübel nehezebb tárgyak (pl. radiátor) gipszkartonra történő rögzítéséhez alkalmas. A dübel anyaga horganyzott acéllemez, míg a csavar szénacélból készült.  Nagyobb teherbírás, biztosabb rögzítés mint a műanyag tiplik esetében.DIN hatlapfejű önfúró lemezcsavar

Önfúró lemezcsavar hatlap fejjel a DIN 7504 K szabványnak megfelelően. Ezzel a típusú csavarral általában két lemez elem rögzítése a cél. A fúróhegynek köszönhetően használatával lerövidül a munkafolyamat. A kötőelem méretétől függően az anyagvastagság átfúrhatósága max. 6 mm lehet.  A csavar behajtásához mágneses dugókulcs javasolt, mely csúszásmentességet biztosít, nem sérül a felület, és nagyobb nyomaték fejthető ki általa. 

Több méretben kapható, keresse üzletünben.

Opel fejű, önfúró lemezcsavar

Az OPEL  fejű önfúró lemezcsavar főként gipszkarton profilok és tartozékok egymáshoz történő rögzítésére alkalmas.de használható más típusú munkákhoz is.

Több méretben kapható, keresse üzletünben. 


D-fejű önfúró lemezcsavar 

A D-fejű lemezcsavar használata két lemez elem rögzítéséhez javasolt A csavarfej kiképzéséből adódóan az összehúzás során a felületi nyomás csökken, így nem szakad át a fej. Alkalmas például vékony lemezek összefogatására. A D-fejű lemezcsavarok PH hornyúak, felületük horganyzott.

Állványcsavar több méretben

Állványcsavarjaink a DIN 571 szabványnak megfelelőek. Állványcsavarok elsősorban a fa- és építőiparban nélkülözhetetlenek. Az állványcsavarok ideális megoldást jelentenek gerendák rögzítésére. Műanyag tiplikkel együtt nagy nyomatékú rögzítést tesznek lehetővé. Az állványcsavar - hatlapfejének köszönhetően - behajtható kézi kulccsal és csavarbehajtóval egyaránt. A csavar felülete fehér horganyzott. Így is ismerheti: hatlapú facsavar

Felhasználható: átmenő rögzítés, ideiglenes rögzítések, zsalu állványzatok, korlátok és kapaszkodók, kerítés és kapu gyártás és telepítés, állványrendszerek, kültéri székek, állványozás. 

Több méretben kapható, keresse üzletünben.  

Műszaki rajz: https://visimpex.hu/content/pdf/din571%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Hintahorog fa menettel

Felületkezelés: horganyzott

A famenetű hintahorgot tiplivel, illetve karabínerrel párosítva szokták keresni. Csúszdákhoz és hintákhoz alkalmas rögzítő elemként.  A hintahorgok felülete mindegyik termékváltozat esetében horganyzott.


Lámpahorog fa menettel

Felületkezelés: horganyzott

Lámpahorgokat fa, vagy metrikus menettel kínálunk, felületük horganyzott. Több méretben kapható, bliszteres és db-os kiszerelésben is. Keresse üzletünben.

Szemescsavar fa menettel

Felületkezelés: horganyzott

Szemescsavarokat fa- és metrikus menettel kínálunk. A csavarok felülete mindegyik termékváltozat esetében horganyzott.

Több méretben kapható, bliszteres és db-os kiszerelésben is. Keresse üzletünben. 

L alakú falhorog, több méret

A falhorgok fa menettel ellátottak, felületük horganyzott. 

Több méretben kapható, kizárólag bliszteres kiszerelésben. Keresse üzletünben.   

Ablakfélfordító bliszteres csomag

Felületkezelés: horganyzott

Ablakfélfordítók fa menetű, felülete horganyzott.

Méretek: 

Keresse üzletünben.

Bútorösszehúzó konfirmátor csavar

A konfirmátor bútorösszehúzó csavar lapraszerelt-, illetve többször szét- majd újra összeszerelni kívánt bútorokhoz nyújt jó szolgálatot. A konfirmátor csavar belsőkulcsnyílással ellátott, így behajtógép nélkül, L-imbuszkulccsal is behajtható. A konfirmátor csavar felülete horganyzott.

Hatlapfejű metrikus csavar

A tövigmenettel ellátott hatlapfejű metrikus csavarjaink több DIN szabványnak megfelelőek. Hatlapfejű metrikus csavarokat elsőpsorban 6.5 és 8.8 anyagminőségben, tövig- illetve részmenetes változatokban forgalmazunk. Több méret, és típus kaphatódb-os és bliszterez / zacskós csomagolásban.

Műszaki rajz: https://visimpex.hu/content/pdf/din933%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Csavarnya metrikus csavarhoz

Felületkezelés: horganyzott

Csavaranya kínálatunk rendkívül bőséges. A DIN 934 szabvány szerinti hatlapú anyákat 8. anyagminőségben horganyzott vagy natúr felülettel, Több méretben kapható, keresse üzletünkben.

Műszaki rajz: https://visimpex.hu/content/pdf/din934%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Zárt anya metrikus csavarhoz

Magasan zárt, horganyzott csavaranya DIN 1587 szabvány alapján. A magasan zárt csavaranyák ideális megoldást jelentenek a kiálló csavarvégek takarására, így védve azokat a korróziótól. A magasan zárt csavaranyák szerepe nem csupán esztétikai, használatukkal a balesetveszély is csökkenthető. Ez utóbbi tulajdonsága pl. a játszóterek összeszerelésekor lehet elsődleges a választásnál. A magasan zárt csavaranyákat 5. anyagminőségben, horganyzott felülettel forgalmazzuk. Így is ismerheti: zárt anya, kúpos anya

Műszaki rajz: https://visimpex.hu/content/pdf/din1587%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Önzáró anya metrikus csavarhoz

Önzáró horganyzott csavaranya a DIN 985 szabvány alapján. Az önzáró csavaranya elsődleges felhasználó piaca a gépgyártás, ahol a rázkódások az egyéb anyákat meglazíthatják, az önzáró csavaranyák azonban elfordulás ellen biztosítanak.  Így is ismerheti: betétes anya vagy önzáró anya

Műszaki rajz: https://visimpex.hu/content/pdf/din985%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Szárnyas anya metrikus csavarhoz

Felületkezelés: horganyzott

Szárnyas csavaranya a DIN 315 szabványnak megfelelően. Szárnyas csavaranyáink minősége 5. és horganyzott felületkezeléssel ellátottak. Így is ismerheti: bicikli anya

Műszaki rajz: https://visimpex.hu/content/pdf/din315%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Körmös anya metrikus csavarhoz

Felületkezelés: horganyzott

A körmös anya segítségével olyan helyen is rögzíthetünk metrikus menettel, ahol a csavaranya már nincs hozzáférhető helyen a későbbiekben (pl. kárpitos bútorok). A körmök biztosítják a csavaranyát elfordulás ellen. 1,25 mm-es falvastagsággal rendelkezik. A körmös anya felülete horganyzott. Így is ismerheti: fogazott anya


Menetes szár, horganyzott

1 méteres menetes rúd, több méretben, erős összekapcsolásra, csatlakozó anyával meghosszabbítható vagy a felhasználás célja szerint rövidíthető.

Alátét sima, több méret

Felületkezelés: horganyzott. Lapos alátét natúr, több méretben.

Fakötésű alátét, több méret

Fakötésű alátét DIN 9021 szabványnak megfelelően, több méretben.

Műszaki rajz: https://visimpex.hu/content/pdf/din9021%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf

Alátét rugós, több méret

Az általunk forgalmazott rugós alátétek felülete horganyzott, több méretben kaőható, bliszteres kiszerelésben.

Gumis alátét, több méret

Vulkanizált EPDM alátéteket elsősorban az építőipar használja nagy mennyiségben, lemezburkolatok csavarral történő rögzítéséhez, amikor a vizet nem szabad az átlyukasztott lemezhez engedni. Vulkanizált alátétjeink EPDM, UV álló szürke gumival szereltek. Így is ismerheti: gumis alátét, EPDM alátét, neoprémes alátét.

Acél dübel, több méret

Acél dübeleket gyors beütő szerelése, kedvező ár-érték aránya miatt előszeretettel használják a gáz- és fűtés szerelők, klímaszerelők és a lakatosiparban egyaránt. Az acél dübel alkalmas lapos- és profilacélok, csővezetékek, könnyű álmennyezetek, légvezetékek, tűzoltó berendezések, menetes szárak, támasztékok, rácsok, korlátok, homlokzatok, stb. rögzítésére. Így is ismerheti: Acél tipli, acél gipszkarton tipli, acél szigetelés tartó, alapcsavar


Menetes szár toldó, több méret

Felületkezelés: horganyzott

Menetes szár toldó DIN 6334 szabvány alapján. Felülete horganyzott. Így is ismerheti: toldó anya, menetes rúd toldó, dupla anya, szár toldó menetes szár összekötő, közcsavar anya

Műszaki rajz. https://visimpex.hu/content/pdf/din6334%20m%C5%B1szaki%20rajza.pdf


Terpesztő/feszítő tipli

Terpesztő (feszítő) tiplit tömör téglába, tömör betonba, terméskőbe, üreges téglába vagy könnyű betonba ajánljuk. Anyagminősége cink ötvözet. A terpesztő dübel használata során előfúrunk, majd kalapáccsal beütjük a tiplit. Ytongba előfúrás nélkül is beüthető a dübel. A terpesztő tipli faforgácslap csavarral vagy egyéb famenetű csavarral alkalmazható. 

Hungarocell spirál dűbel

Hungarocell spirál tipli hungarocellbe alkalmazható. 2 féle méretben kapható üzletünkben.


Hőszigetelés dübel, homlokzatokhoz

A homlokzati hőszigetelés rögzítő dübel univerzális, műanyag beütőszeges dübel, flexibilis tányérral. Alkalmazható beton-, tömör és üreges téglafalazatokra, bármilyen típusú szigetelőanyaghoz.

A flexibilis dübeltányér garantálja az optimális tányérpozíciót még a kissé ferdén elkészített dübelfuratokban is. Műanyag beütőszeg a hőhídmentes rögzítés érdekében. 

Gipszkarton tipli menetes önfúró 

Menetes, önfúró műanyag gipszkarton tiplijeink a legjobb minőségű poliamid (nylon) anyagból készülnek, amely kiváló ellenálló-képességet biztosít időjárással, öregedéssel, korhadással és korrózióval szemben. A menetes műanyag gipszkarton tiplik gipszkartonba valók, gipszkarton csavarral vagy faforgácslap csavarral használhatóak.

Műa. gipszkarton tipli szárnyas

Szárnyas műanyag gipszkarton tiplijeink a legjobb minőségű poliamid (nylon) anyagból készülnek, amely kiváló ellenálló-képességet biztosít időjárással, öregedéssel, korhadással és korrózióval szemben. A szárnyas műanyag gipszkarton tiplik gipszkartonba alkalmazhatóak. A szárnyas műanyag gipszkarton tiplik gipszkarton csavarral vagy faforgácslap csavarral használhatóak.

Gipszkarton tipli cink ötvözet

Menetes gipszkarton tipli gipszkarton falon könnyebb tárgyak elhelyezésére alkalmazható dübel. A menetes gipszkarton tipli előfúrást nem igényel, PH bittel behajtható. Cink ötvözetből készült.

Gipszkarton tipli csapott végű

Menetes, csapott végű műanyag gipszkarton tiplijeink a legjobb minőségű poliamid (nylon) anyagból készülnek, amely kiváló ellenálló-képességet biztosít időjárással, öregedéssel, korhadással és korrózióval szemben. A menetes műanyag gipszkarton tiplik gipszkartonba valók, gipszkarton csavarral vagy faforgácslap csavarral használhatóak.

Beüthető acél gipszkarton ék 

Acél rögzítőelem könnyű szerelvényekhez. Bordázott hegy könnyíti meg a fúrás nélküli rögzítést. A rögzítőelem szétfeszülő mechanizmusa miatt nem tud elfordulni szereléskor. A lapos fej belesimul a falfelületbe. Egyszerűen eltávolítható az alap sérülése nélkül. Felhasználható: Könnyű polcok, képek, törölköző tartók, konzolok, stb...

A következő anyagokban használható:
• Gipszkarton 

Koelner 4ALL
univerzális tipli 

Az egyedülálló belső kialakítás révén nagyon jól fog benne a csavar. A szétnyíló része úgy van tervezve, hogy üreges anyagokat kitöltsön és belekapaszkodjon a felület mögött az anyagba. Az egyedülálló 4-irányú szétnyílás által bármilyen anyagú és típusú alapban használható: Világítás, fali szerelvények, postaládák, konzolok, polcok, fürdőszobai szerelvények, stb.

A következő anyagokban használható:
• Beton
• Tömör tégla
• Tömör mészhomok tégla
• Függőlegesen perforált lyukacsos agyag falazóblokk
• Üreges mészhomok tégla
• Gázbeton falazóblokk
• Gipszkarton 

Termékkártya:  https://www.koelner.hu/wp-content/uploads/2021/02/HU-R-1685-4ALL_UNIVERSAL_PLUG.pdf