Locsolástechnika: csatlakozók 

NEM A TELJES KÍNÁLAT LÁTHATÓ, AZ OLDAL TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, A VÁLTOZTATÁS JOGÁT AZ ÜZLET FENNTARTJA

Keresőszavak: gyorscsatlakozó, tömlőtoldó, csapcsatlakozó, locsolófej, szórófej, időzítő, öntözőóra, slag, tömlő, tömlőkocsi, tömlőtartó, kerti csap, tömítés, O gyűrű, obo bilincs, col, Gardena, Bradas, Fiskars. 

SEGÉDLET: EGY COL HÁNY MM?

Amikor Ön bemegy egy barkácsboltba, és venni szeretne a csaphoz egy alkatrészt, megkérdezik, hogy milyen méretű a csap. Ezt col -ban kérik, de ha Ön milliméterben mondja, akkor is tudni fogja az eladó a col méretet. A víz-gáz-fűtés szerelők, de az asztalosok, ácsok is a col mértékegységet használják. Az öntözés területén sincs ez másképp, a locsolótömlők mérete is col -ban van megadva. Ha azt hallja, olvassa: 1 col -os (1") locsolótömlő, akkor egy olyan kerti tömlőről van szó, aminek a belső átmérője 1" (25,4 mm). A tömlőknél mindig a belső átmérőt vesszük alapul a méret meghatározásakor! pl.: 1/2" -os locsolótömlő - a tömlő belső átmérője a 1/2" (fél colos)

A CSAPOK, CSATLAKOZÓK MENETES RÉSZÉT (A METRIKUS MENETET) MÁSHOGY SZÁMOLJUK ÁT COL-BA.

WHITE LINE Gyorscsatlakozó 1/2 colos tömlőhöz 

Cikkszám: WL-2120

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék, három körmös csatlakozással a biztosabb kötés érdekében.  1/2"-es rendszerű gyorscsatlakozó 1/2"-es locsolótömlőhöz. 

WHITE LINE Gyorscsatlakozó 3/4 colos tömlőhöz

Cikkszám: WL-2163

Kiváló minőségű alapanyagból készült 3/4"-os rendszerű gyorscsatlakozó 3/4"-os locsolótömlőhöz. A gyorscsatlakozó három körmös csatlakozású a stabilabb kötés érdekében. Szivattyúhoz is ajánljuk.

WHITE LINE Gyorscsatlakozó 1/2 colos tömlőhöz ST


Cikkszám: WL-2140

Gyorscsatlakozó 1/2 colos tömlőhöz, víz stoppos.  ez megakadályozza, hogy a víz kifollyon a tömlőből, miután lekapcsolja a szórófejrőlKiváló minőségű alapanyagból készült termék, három körmös csatlakozással a biztosabb kötés érdekében.WHITE LINE kuplung csatlakozó 


Cikkszám: WL-2200

A csatlakozó két gyorscsatlakozóval (hagyományos 1/2"-os rendszerű) ellátott tömlő összekötésére szolgál, így akár két különböző átmérőjű tömlőt is összekepcsolhat. Beceneve kuplung, ilyen néven is kérheti üzletünkben.

WHITE LINE gyorscsatlakozó 3/4 colos külsö menetű 

Cikkszám: WL-2121

Egy 3/4"-os belsőmentre csatlakoztatható gyorscsatlakozó. Kiváló minőségű alapanyagból készült termék, három körmös csatlakozással a biztosabb kötés érdekében. 

WHITE LINE Csapcsatlakozó 1 colos belső menetű

Cikkszám: WL-2197

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 1 colos külső menetre csatlakoztatható melyre hagyományos 1/2"-os rendszerű gyorscsatlakozóval ellátott tömlőt kapcsolhat.

WHITE LINE Csapcsatlakozó 3/4 colos belső menetű 

Cikkszám: WL-2195

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 3/4"-os külső menetre csatlakoztatható melyre hagyományos 1/2"-os rendszerű gyorscsatlakozóval ellátott tömlőt kapcsolhat.

WHITE LINE csapcsatlakozó 3/4 colos, belső menetű

Cikkszám: WL-2191

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 3/4"-os külső menetre csatlakoztatható melyre 3/4"-os rendszerű gyorcsatlakozóval ellátott tömlőt kapcsolhat. 

WHITE LINE csapcsatlakozó 3/4 - 1/2 colos belső M. 

Cikkszám: WL-2198

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 1/2"-os vagy 3/4"-os (a közbetét kitekerésével) külső menetre csatlakoztatható, melyre hagyományos 1/2"-os rendszerű gyorscsatlakozóval ellátott tömlőt kapcsolhat.

 Csapcsatlakozó  3/4 colos külső menetes 

Cikkszám: WL-2185

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 3/4"-os belső menetre csatlakoztatható, melyre hagyományos 1/2"-os rendszerű gyorscsatlakozóval ellátott tömlőt kapcsolhat.

WHITE LINE csapcsatlakozó 1 - 3/4 colos, állítható 

Cikkszám: WL-2194

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 3/4"-os vagy 1"-os (a közbetét kitekerésével) külső menetre csatlakoztatható, melyre hagyományos 1/2"-os rendszerű gyorscsatlakozóval ellátott tömlőt kapcsolhat. Állítható adapterrel. 

Csapcsatlakozó elzárható 3/4 colos Belső Menetes  

Cikkszám: WL-2230

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 3/4"-os külső menetre csatlakoztatható, melyre hagyományos 1/2"-os rendszerű gyorscsatlakozóval ellátott tömlőt kapcsolhat. A víz áramlását a csappal szabályozhatja.

WHITE LINE csapcsatlakozó elzár 4utas 3/4 - 1 col

Cikkszám: WL-3033

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 3/4"-os, vagy 1" -os (a 3/4"-os közbetétet kitekerve) külső menetre csatlakoztatható melyre 1/2"-os hagyományos rendszerű gyorcsatlakozóval ellátott tömlőket kapcsolhat. Akár négy különböző méretű tömlőt is kapcsolhat hozzá. A víz áramlását a csapokkal külön-külön szabályozhatja.

WHITE LINE tömlőösszekötő 1/2 colos tömlőhöz 

Cikkszám: WL-2100

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Két 1/2"-os (fél collos) tömlő erős összekötésére szolgál. 

WHITE LINE tömlőösszekötő 3/4 colos tömlőhöz 

Cikkszám: WL-2110

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Két 3/4"-os (háronegyed collos) tömlő erős összekötésére szolgál. 

WHITE LINE tömlőösszekötő 3/4 - 1/2 colos tömlőhöz

Cikkszám: WL-2101

Kiváló minőségű alapanyagból készült termék. Egy 1/2"-os (fél collos) és egy 3/4"-os (háronegyed collos) tömlő erős összekötésére szolgál.

Tömítőgyűrű, O -  gyűrű, több méretben


Cikkszám: ECO-UO424

1/2" -os, 3/4" -os, 1" -os tömítés, valamint 1/2 colos rendszerhez való O - gyűrű,. A tömítőgyűrűk a tömlővég és a tömlőösszekötőhöz használt tömítő eszköz. Kopó alkatrész, javasoljuk egyszerre többet venni, jó, ha van a háznál:-)

Csőbilincs, fém, több méret, 12 - 72 mm, PH csavaros 


Cikkszám: CSB 9-72

Anyaga: Fém. A rögzítőbilincs, awa bilincs, a gyors és megbízható csatlakoztatásra használható, olyan csővezetékeknél, idomoknál, ahol fontos az erős rögzítés és könnyű szerelés. A rögzítőbilincs tökéletes választás flexibilis csövek rögzítésénél. Biztosítja a légmentes záródást. Karbantartásnál vagy tisztításnál gyors oldás, rögzítés. Használatához PH csavarhúzó javasolt.

Gardena vízmennyiségmérő, a célzott öntözéshez


Cikkszám 8188-29

A vízfogyasztás ellenőrzéséhez, méri az átfolyó vízmennyiséget. Az innovatív GARDENA vízmennyiség mérő lehetővé teszi a célzott öntözést, mérhetővé teszi a vízmennyiséget és így jobban odafigyelhetőnk az öntözésre. Az összes funkció egyetlen gombbal segítségével szabályozható .A vízmennyiség mérő tartalmazza az elemet, így azonnal megbízhatóan használható.

Gardena csapcsatlakozó 1/2 col belső menetes


Cikkszám 18200-50

Prémium minőségű alapanyagból készült termék. A Gardena csapcsatlakozó belső menetes 1/2" a kerti tömlő vízcsaphoz történő csatlakoztatást teszi lehetővé. A csapelem speciális alakjának köszönhetően egyszerű és kényelmes a használata. 21 mm-es (G 1/2") menettel rendelkező csapra szerelhető fel.

Gardena csapcsatlakozó 3/4 col belső menetes

Cikkszám : 18200-29

A Gardena Profi-System csapelem tökéletes megoldást nyújt hosszú tömlő illetve szivattyú használatakor. Egyszerűen a csaphoz csatlakoztatható.
A Profi rendszerű csapelem 33,3 mm-es (G 1") menettel rendelkező csapra szerelhető fel. Emellett valamennyi Gardena szivattyúval is használható (kivétel: 1490-20 és 1466-20).

Gardena csapcsatlakozó "1" col belső menetes

Cikkszám : 18202-50

A Gardena tömlőelem biztonságos csatlakoztatást tesz lehetővé a kerti tömlő és a vízcsap között. Egyszerű és kényelmes kezelés a tömlőelem speciális formájának köszönhetően. A GARDENA tömlőelem 33,3 mm (G 1") vízcsaphoz használható.  

Gardena prémium csapcsatlakozó 1/2 col belső menetes 

Cikkszám : 18240-20

A kiváló minőségű, strapabíró, fémből készült 21 mm, 1/2 colos Gardena Premium csapcsatlakozó lehetővé teszi, hogy a kerti tömlőt egyszerűen és biztonságosan egy menetes vízcsapra csatlakoztassa. A koncentrált vízsugárnak köszönhetően akkor is fröccsenésmentesen töltheti meg a vödröket és öntözőkannákat, amikor nem csatlakoztat tömlőt. Fagyálló 

Gardena prémium csapcsatlakozó 3/4 col belső menetes

Cikkszám : 18241-20

fémből készült 26,5 mm, 3/4 colos Gardena Premium csapcsatlakozó lehetővé teszi, hogy a kerti tömlőt egyszerűen és biztonságosan egy menetes vízcsapra csatlakoztassa. A koncentrált vízsugárnak köszönhetően akkor is fröccsenésmentesen töltheti meg a vödröket és öntözőkannákat, amikor nem csatlakoztat tömlőt. Fagyálló 

Gardena csapcsatlakozó beltéri vízcsapokhoz

Cikkszám: 

A beltéri vízcsapokhoz alkalmas Gardena csapcsatlakozóval egy víztömlőt csatlakoztathat a konyha vagy a fürdőszoba vízcsapjára. A csapcsatlakozó a készletben található adapterekkel számos modern vízcsapra csatlakoztatható. Egyszerűen a csapra húzható. A menetes adapterben egy permetező betét található, így a Gardena csapcsatlakozó egyszerűen a vízcsapon maradhat. A csomag egy kulcsot is tartalmaz, amellyel egyszerűen, a vízcsap megkarcolása nélkül felhelyezhető és leoldható az adapter. 

Gardena 940-20 Dupla csapos csatlakozó (G 1)

Cikkszám: 00940-20

A GARDENA Twin-Tap csatlakozó két tartozék működését szolgálja. Ily módon két csapot soha nem kell cserélni. A két kimenet egymástól függetlenül teljesen állítható. 33,3 mm (G 1) menettel rendelkező csapokhoz passzol. Két öntözőszerkezet egyidejű működtetéséhez kifejlesztett termék.

Gardena- gyorscsatlakozó 1/2" (13 mm) stoppos

Cikkszám: 

A vízmegállító a tömlő végéhez csatlakoztatható. A locsolóeszköz, kézi locsoló vagy esőztető szétkapcsolása esetén a vízátfolyás automatikusan megáll, az eszköz csatlakoztatásakor a víz újra szabadon folyik. A POWER GRIP: a speciális formájú hollandi anyának köszönhetően különösen jól megtartja a tömlőt, problémamentes a szerelés.

Gardena Csatlakozó doboz, földbe süllyeszthető 

Cikkszám: 

A GARDENA csatlakozódoboz a vízcsap és a GARDENA Sprinklersystem, vagy GARDENA Pipeline összekapcsolására szolgál. A csomag tartalmaz egy GARDENA Profi rendszerű csapelemet is. A csatlakozó doboz kinyitásakor a besüllyeszthető kerek zárófedél eltűnik a doboz belsejében, így nem akadályozza a fűnyíró mozgását. A széles szegélynek köszönhetően fű nem nő be a fedélbe. A kivehető szűrő megakadályozza a doboz elszennyeződését nyitott fedélnél. A GARDENA csatlakozódoboz 3/4" méretű külső menettel rendelkezik.

CSAP MENET MÉRETEK (Metrikus menet mm-ből coll-ba átszámítva)

A vízvezetékek, csapok, hollanderes csatlakozók menetes (metrikus menet) részeit másképp határozzuk meg coll-ban, mint a slag csatlakozókét. A csapcsatlakozó kiválasztásánál az alábbi táblázat alapján meg tudja határozni, hogy milyen méretű (hány coll-os) csatlakozó kell Önnek. Fontos az is, hogy a csap külső, vagy belsőmenetes-e. Egy tolómérő segítségével mérje meg a menetes rész átmérőjét. Ha nincs tolómérője (shubler), megfelelő egy mérőszalag, vagy egy vonalzó is, a tized millimétereket nem feltétlen kell tudnunk.

Létezik ezeken a méreteken kívúl nagyobbak is, itt mi kizárólag az üzletben kapható méreteket tüntettük fel.