Öntözés: esőztetők, időzítők

NEM A TELJES KÍNÁLAT LÁTHATÓ, AZ OLDAL TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ

 GARDENA esőztetők előnyei

Precíz, egyenletes öntözés

A modern GARDENA esőztető kínálatban szinte minden kertmérethez és -alakhoz található esőztető. 

Köresőztető kis -és nagy kertekhez

Csendes és könnyen kezelhető esőztetők a kert kis és nagy területeihez. Többféle célú beállítással.

Négyszög esőztető 90 - 350 m2

90-350 m²-es területhez. Négyzet és téglalap alakú területek egyenletes, tócsamentes öntözése.

Nagy hatósugarú esőztető

Max. 490 m²-es felülethez. Finombeállítás a szektortól a teljes körig történő locsoláshoz.

Classic körlocsoló Foxtrot

Cikkszám 1953-20

Terület lefedettség:: min. 9 m² max. 130 m²
Fúvóka hatótávolsága: max. 13 m

A GARDENA Classic Foxtrot körlocsoló kiválóan alkalmas a kisebb és közepes méretű felületek öntözésére. Vízelosztása különösen egyenletes, így nem képződnek tócsák. A beöntözött kör átmérője legfeljebb 13 m. A locsolóval így kisebb és közepes méretű, legfeljebb 130 m²-es felületek öntözhetők. A körlocsolót stabil leszúrótüske tartja. 

Classic négyszög esőztető Aqua S

Cikkszám 18700-20

Terület lefedettség:: min.  90 m² max.  220  m²
Fúvóka hatótávolsága: min. 7 m max.  17  m

Az Aqua S-t 90-220 m2 nagyságú területekre tervezték és pillanatok alatt telepíthető. Csak helyezze ki a fűre, állítsa be a csúszkával a hatótávot 7 és 17 méter közé. Az Aqua S maximum 13 méter szélességre állítható. A tartós, fém elemek felhasználásával készült anyag gondoskodik arról, hogy az esőztető stabilan a helyén maradjon. Fontos tudnivaló, hogy az Aqua S ellenáll a fagynak és az UV sugárzásnak is, vagyis nem kell minden használat után bevinni a pázsitról. Ha vízkő rakódott le a locsolókra, használja a csomagban található tűt: ezt a locsoló másik végén, csavaros kupakban van. Az eltömődött locsolók egy gyors mozdulattal kitisztíthatók.


Classic négyszög esőztető Aqua M

Cikkszám 18702-20

Terület lefedettség:: min. 110 m² max. 250 m² Fúvóka hatótávolsága: min. 8 m max. 18 m 
Az esőztetőt 110 és 250 m2 közti nagyságú területekre tervezték. Használata rendkívül egyszerű és pillanatok alatt beüzemelhető. Amint csatlakoztattad a tömlőt, a csúszkával beállíthatod a hatótávolságot 8 és 18 méter közé. Az öntözési szélesség maximuma 14 méter, és az is megoldható, hogy csupán a gyep egyik felét öntözd. A fém elemek használata miatt az esőztető súlya kicsi miközben stabilan a helyén marad.
Az esőztető UV sugárzás ellen védett és a fagy sem árt neki. A vízcsatlakozásnál található fémszűrő akadályozza meg, hogy a szennyeződés az esőztetőbe jusson. A csatlakozóelem elforgatásával a szűrő kiugrik a helyéről, kivehető és egyszerűen, vízzel elmosható. A csavaros kupakban egy tű található, amellyel az esőztető locsolói tisztíthatók meg, ha eltömődnének a vízkőtől

Classic négyszög esőztető Aqua L

Cikkszám 18704-20

Terület lefedettség:: min. 120 m² max. 280 m² Fúvóka hatótávolsága: max. 18 m 

Az esőztetőt 120 és 280 m2 közti nagyságú területekre tervezték. Használata rendkívül egyszerű és pillanatok alatt beüzemelhető. Amint csatlakoztattad a tömlőt, a csúszkával beállíthatod a hatótávolságot 8 és 18 méter közé. A maximális öntözési szélesség mindig 16 méter,  és az is megoldható, hogy csupán a gyep egyik felét öntözd. A fém elemek használata miatt az esőztető súlya kicsi miközben stabilan a helyén marad.Az esőztető UV sugárzás ellen védett és a fagy sem árt neki. A vízcsatlakozásnál található fémszűrő akadályozza meg, hogy a szennyeződés az esőztetőbe jusson. A csatlakozóelem elforgatásával a szűrő kiugrik a helyéről, kivehető és egyszerűen, vízzel elmosható. A csavaros kupakban egy tű található, amellyel az esőztető locsolói tisztíthatók meg, ha eltömődnének a vízkőtől.  

Classic négyszög esőztető AquaZoom

Cikkszám 18708-20

Terület lefedettség:: min. m² max. m² 
Fúvóka hatótávolsága: max. m

A négyszögesőztető egyenletes öntözése gondoskodik a növények és zöldségfélék növekedéséről. A precíz locsolóknak köszönhetően nem alakulnak ki pocsolyák. Az esőztető kör alakú talapzata teszi lehetővé, hogy mindig stabilan a helyén maradjon. Az AquaZoom compact nagy, akár 9-216 m2 nagyságú területtel is elbír. A beállításhoz használható csúszkával rugalmasan meghatározhatja a hatótávot (3-18 méter között) és az öntözési szélességet (3-12 méter között). sem a fagy, Sem az UV sugárzás nem okoz kárt a GARDENA esőztetődben. A locsolók puha műanyagból készültek, ezért lényegesen könnyebben tisztíthatók. 

Ha vízkőlerakódást tapasztalsz, egyszerűen, ujjal eltávolíthatod a locsolók felületéről. A vízcsatlakozásba beépített szűrő gyűjti össze a szennyeződéseket. A szűrő egyszerűen kivehető és csap alatt elmosható.

Comfort turbinás esőztető

Cikkszám 8143-20

Terület lefedettség:: min. 75 m² max. 450 m²
Fúvóka hatótávolsága: min. 5 max. 12 m
 

A GARDENA Comfort turbinás esőztető segítségével csendesen öntözheti gyepét. Erős műanyag kivitelének köszönhetően az eszköz működése alig jár zajjal. A szennyeződésálló turbinameghajtást szabadalom védi. Az esőztetőt csatlakoztatásra kész kiszerelésben szállítjuk, GARDENA rendszercsatlakozóval és zárósapkával, így azonnal használatba vehető a kert öntözésére

Öntözőkomputer MultiControl duo

Cikkszám 1874-29

Öntözési ciklus / nap 3 
   Öntözés időtartama ettől   0 h 1 min - 3 h 59 min
Öntözés gyakorisága minden 8, 12, 24 órában vagy minden 2., 3., 7. nap 

A GARDENA MultiControl duo öntözőkomputerrel két különböző kertterületet öntözhet. Például a gyepet a ház mögött és a virágágyást az előkertben. Mindkét kimenet külön programozható. Kimenetenként napi 3 öntözés lehetséges és az öntözés időtartama akár 3 óra 59 perc is lehet. A könnyed programozhatóság érdekében a kezelőfelület levehető. A víztakarékos öntözéshez eső és talajnedvesség érzékelő szenzorral is csatlakoztatható. Ez az intelligens funkció megszakítja avgy megakadályozza az öntözést ha esik az eső vagy elég nedves a talaj. Mindkét kimenethez csatlakoztatható. Éjszakai programnál az öntözés automatikusan elindul, ha a csatlakoztatott talajnedvesség érzékelő szárazat jelez. Az öntözőkomputer 26,5 mm-es (G3/4) és 33,3 mm-es (G1) menetű vízcsapra csatlakoztatható, üzemi nyomás: 0,5 - 12 bar. 1 db 9 V-os alkáli elemmel az üzemidő kb. 1 év. Az elem töltöttségi kijelző jelzi, hogy mikor szükséges az elemet cserélni. Az elemet a csomagolás nem tartalmazza.

Öntözőkomputer Select

Cikkszám 1891-29

Öntözési ciklus / nap 3 
Öntözés időtartama ettől     0 h 1 min - 7 h 59 min
Öntözés gyakorisága individual selection of irrigation days 

A GARDENA Öntözőkomputer Select használatával, az öntözést rugalmasan és egyéni igények szerint tervezheted meg. Akár három különböző, egymástól független öntözést is beállíthatsz. Az egység elemmel üzemel és közvetlenül a csapra csatlakozik; működése egyszerű, mindössze egyetlen forgó- és nyomókapcsolóval kiválaszthatók és megerősíthetők az adatok. A könnyen olvasható LC kijelzőn minden beállítás egyidőben látható. Az időjárásálló programozóegység eltávolítható. A Select öntözésvezérlő a GARDENA talajnedvesség-érzékelővel kombinálható.

Bradas WL-Z02 White Line 2 funkc.

A Bradas White Line WL-Z02 egy 2 funkciós, leszúrható, kiváló minőségű ABS műanyagból készült forgó locsoló, gyorscsatlakozóval. A forgó szórófej által lefedett területen lehet teljes vagy szakaszos öntözést alkalmazni, ami egy kézi kapcsoló segítségével választható. A WL-Z02 egyszerű szerkezete könnyen beüzemelhető. A telepítése a leszúrótüske segítségével történik, ami stabil rögzítést biztosít a talajban. A rendkívül alacsony zajszintű modell 20 méter locsolási átmérővel, 320m²-es lefedettséggel rendelkezik.

White Line WL-Z21 18 fúvókás 

A maximális öntözési lefedettség 375m². A Bradas White Line WL-Z21 billenős locsoló, praktikus és kényelmes módja a nagy területek öntözésének. Használata ideális a kertben, a telken vagy akár a gazdaságban. A WL-Z21 modell 18 gumi fúvókával van szerelve egy masszív műanyag karon, melyek közül 6 szabadon be- és kikapcsolható. Ez lehetővé teszi a vízáramlásának a szabályozását, és ez által csökkenthető a vízfogyasztás, mellyel energiát és pénzt takarít meg. A fúvókák egy beépített tű segítségével könnyedén tisztíthatóak. A locsoló eszköz egyszerűen használható és állítható szórástartományt kínál, amivel lehetőségünk nyílik szabályozni az öntözés távolságát valamint az öntözés irányát.

Bradas WL-Z12 White Line locsoló

A Bradas White Line WL-Z12 egy 2 funkciós, talpas, kiváló minőségű ABS műanyagból készült forgó locsoló, gyorscsatlakozóval. A forgó szórófej által lefedett területen lehet teljes vagy szakaszos öntözést alkalmazni, ami egy kézi kapcsoló segítségével választható. A WL-Z12 egyszerű szerkezete könnyen beüzemelhető. A rendkívül alacsony zajszintű modell 20 méter locsolási átmérővel, 320m²-es lefedettséggel rendelkezik.

Esőztető tömlő ,,SPRITZ HOSE' 

Narancssárga esőztetőtömlő három sor porlasztó lyukkal rendelkezik, teljes hosszúsága 7,5 méter. 

A tömlő vége egy kiváló minőségű ABS műanyagból készült csatlakozó adapterrel van felszerelve.

  • Nyomás: 4bar
  • Hossza: 7,5 méter
  • Átmérő: 1/2" (12,5mm)